Pcsibozulanadam olarak sizi karşılamaktan onur duyarım efenim :D

3 Ocak 2013 Perşembe

kara delikler


Kara Delikler

Olayi cok boyutlu incelemek lazim. Once bilimsel teoremlerin dedigine bakarsak eger, diyorlar ki; efenim cok buyuk kutleli yildizlar patlayinca ortada cok sikisik (ingilizce klavye yanlis anlasilmasin) bir cisim birakirlar, efenim bu maddenin cekim kuvveti muazzam olur. Hatta  o kadar sikisiklardir ki(bak ingilizce klavye diyorum)  isik bile kacamaz. Buradan ogrendigimiz karadelikler isik uretirler, bu isik yuzeyden cikar ama cekim kuvvetinden kacamaz belli bir noktadan sonra geri doner, iste bu noktaya da bilim insanlarimiz (artik adam demiyoruz, sanki birimiz cikip 5 tane bilim karisi sayacak ya )  olay ufku demekteler.

 Sozun ozu su ki karadeligin olay ufkuna giren herhangi bir sey yarra yemistir artik kacamaz. Gotunu yirtsan faydasiz.

                                     Peki neden kara

 Bir cisimden isik alamazsaniz onu goremezsiniz kara deliklerlerden isik alamadigimiz icin onlari goremeyiz. Ama iste etrafindaki cisimlere etkilerinden orda olduklarini biliriz. Benim zaten bununla sorunum yok.

                                Peki neden delik

 Iste bak burda bir cok sey devreye girmekte. DELIK yani belki de abazan bir Astronom’un  bilincaltindan bu gune geldi. Simdi her deligin bir ucu vardir. Insanin got deliginden girersek agzindan cikariz. Ya da tam tersini de yapariz. Fikradaki gibi esek arslana don bir dudaklarin opem deyiverince, aslan bir donebilsem anani da sikecem demis. Delik ilerler bir sonu vardir. O da baska bir deliktir. Delik delikle baslar delikle biter.

                                     Ak evrenler

 Simdi efenim fizikciler derki bu kara deliklerden iceri giren ak evrenlere cikarlar. Dusunsene bir kara delige dusuyosun, hop karsinda RTE siritiyor. Hah iste olay burda basliyor. Artik anasinin kara deligine dusen rte amcamizin ak evrenine girecek. Fizik kurallarina aykiri kurtaj felan da hikaye. Ulan abazan fizikciler gelecegimizi siktiniz lan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder